APK-keuring

APK-keuring voor auto

Algemene Periodieke Keuring (APK) bestaat uit een keuring van de auto op veiligheid en milieueisen. Auto Laning is een door de RDW-erkend keurringstation en controleert uw auto op een groot aantal punten. Zo wordt de auto nagekeken en beoordeeld op de volgende onderdelen.

  • Verkeersveiligheid: Hierbij wordt gekeken naar de remmen, wielophanging, banden, verlichting, stuurinrichting, schokdempers, carrosserie en de werking van controlesystemen voor airbags, gordelspanners, bandenspanning (TPMS), elektronische stuurbekrachtiging en –remsystemen en stabiliteit- en antiblokkeersystemen.
  • Milieu-eisen: op niet teveel vervuilende uitstoot gassen.
  • Registratie: kilometerstand, voertuigbewijs, identificatienummer en de gebruikte brandstof.

Let op: De APK is een momentopname en geeft een beeld van de technische staat van een auto op het moment van de keuring. Dit geeft uiteraard geen garanties voor de staat van uw auto tot de volgende apk-keuring. Laat daarom ook uw auto jaarlijks een onderhoudsbeurt ondergaan.

Auto Laning is een door de RDW-erkend keurringstation.

  • Plan online of maak telefonisch een afspraak via het telefoonnummer 050 305 10 20 (Eelde) of  050 305 99 00 (Peize).
  • RDW-erkende keurmeesters
  • Prijsopgave bij noodzakelijke reparaties

Waarom APK keuring?

Als u een voertuig in uw bezit heeft, is het belangrijk om te weten óf en wanneer deze APK goedgekeurd moet zijn. Als uw voertuig APK-plichtig is, dan mag u niet rijden zonder geldige APK. Doet u dat wel, dan krijgt u daarvoor een boete van de RDW of de politie. Als u een ongeluk krijgt met een niet goedgekeurd voertuig, dan keert uw verzekeringsmaatschappij mogelijk geen geld uit. Het is dus van groot belang om te weten wanneer uw voertuig APK- gekeurd moet zijn (bron: RDW).

Autogegevens opvragen

Wilt u weten wanneer u auto moet worden gekeurd? Maak dan direct gebruik van onze kentekenchecker. Toets uw kenteken in en vraag direct uw voertuiggegevens op. Uw gegevens van uw auto zijn openbaar via de website van de RDW. Auto Laning is niet verantwoordelijk voor de gegevens van de RDW, de kentekenchecker haalt slechts de openbare, beschikbare voertuiggegevens op.

Auto Laning Eelde

Burg. J.G. Legroweg 64
9761 TC Eelde

Plan uw bezoek
050 - 305 1020
eelde@autolaning.nl

Auto Laning Peize

Handige APK-check

Voer het kenteken van uw auto in. Klik vervolgens op ‘Kenteken opzoeken’.

Wilt u meer gegevens aanvragen? Ga dan naar de website van het RDW.

Over ons bedrijf

Auto Laning in Eelde en Peize is een autobedrijf met een veelzijdigheid aan diensten. Wilt u uw auto in vakkundige handen tijdens reparatie, onderhoud, APK keuring of één van onze andere diensten? Geniet dan van de kwaliteit van Auto Laning.

Openingstijden

Ma t/m vrij: 8.00 uur tot 17.00 uur

Onze locaties 

Burg. J.G. Legroweg 64C, 9761 TD Eelde

De autogarage van Auto Laning Eelde is gelegen tegenover de ingang van Groningen Airport Eelde.

T: 050 - 305 1020
E: eelde@autolaning.nl

De Steiger 3, 9321 DG Peize

De autogarage van Auto Laning Peize is op het industrieterrein De Westerd aan de rand van het dorp.

T: 050 - 305 9900
E: peize@autolaning.nl